Wat moet je absoluut niet doen met een maatje meer?

niet doen met een maatje meer

Als je een plus size lichaam hebt hoef je hier absoluut niet voor te schamen. Sterker nog de gemiddelde maat bij vrouwen is 42. Dit is gemiddeld en dit betekent dat er genoeg vrouwen zijn met nog een maatje meer. Maatje 38 is absoluut niet de standaard in Nederland. Gelukkig zijn er genoeg kledingwinkels waar je kan slagen voor een maatje meer. Toch zijn er een aantal dingen die je beter niet kan doen als je een maatje meer draagt. Wij hebben de don’ts voor je op een rijtje gezet.

Draag absoluut geen legging

We snappen het helemaal een legging zit lekker comfortabel. Maar het is belangrijk dat je deze trend even overslaat. Eigenlijk zijn er maar weinig vrouwen die en legging kunnen dragen. De meeste vrouwen kunnen hem eigenlijk niet dragen. Zelfs vrouwen met maatje 38 lopen hier soms tegenaan. Kortom sla de legging over en laat deze lekker in de winkel liggen.

Draag geen felle kleuren op verkeerde plekken

Met felle kleuren kan je eventueel een accent leggen op je lichaam. Bijvoorbeeld als je slanke benen hebt kan je een felle broek dragen en een donker topje. Maar ga geen felle kleuren dragen op plekken die je juist wil camoufleren. Je zal merken dat ze daardoor juist gaan opvallen. Zorg er dus voor dat je beseft welke plekken van je lichaam best gezien mogen worden en welke je beter kan camoufleren.

Kies niet voor breedtestrepen

Dit is denk ik een don’t die bij de meeste mensen gelukkig wel bekend is. Toch kan het geen kwaad om het even te benadrukken. Ga geen breedtestrepen dragen of prints waarbij het accent op je buik ligt. Kies een print die er juist voor zorgt dat je lichaam gecamoufleerd wordt.

Kies geen kleding met een vierkanten vorm

Een jurkje die hoekig of vierkant overkomt? Laat deze lekker hangen want ze zullen ervoor zorgen dat je er breder uitziet dan je werkelijk bent. Probeer juist een soepel simpel vallend jurkje uit te kiezen. Het jurkje mag best nauw aansluiten dit zorgt er juist voor dat je slanker eruitziet. Wees vooral niet bang om wat curves te laten zien bij het dragen van een jurkje.