Dit zijn Nederlands top plus size modellen

Nederlandse plus size modellen

De afgelopen jaren is er een verandering gaande binnen de wereld van de modellen. Voor het eerst in jaren mogen er eindelijk weer plus size modellen. Ze moeten ervoor zorgen dat vrouwen een beter zelfbeeld krijgen. Nederland heeft sinds een paar jaar ook een aantal top plus size modellen. De mooiste modellen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Danielle van Gondelle

Een Nederlands plus size model lijkt sinds een paar jaar haar grote doorbraak beleefd te hebben. Ze doet inmiddels wereldwijd campagnes en ze is woonachtig in New York. Als plus size model wordt ze regelmatig geboekt om grote shows te lopen. Zo mocht ze recent nog als enigste Nederlandse model de show van Isabel Toledo lopen. Als plus size model heeft ze maat 42 en daardoor hoeft ze niet heel erg op te letten wat ze eet. Bij BNN heeft ze recent nog een interview gegeven over haar leven als plus size model.

Plus size modellen buiten Nederland

In Nederland zijn er nog niet veel plus size modellen. Jammer vooral omdat de gemiddelde maat in Nederland 40/42 is. We zouden genoeg mooie vrouwen hebben om aan de top te komen. De meeste top plus size modellen zijn van Amerikaanse afkomst. Maar het lijkt erop dat er toekomst is voor de plus size modellen. Een aantal grote buitenlandse namen hebben we als voorbeeld hieronder genoemd.

Tess Holiday

Tess Holiday droomde van een carrière als model. Maar helaas had ze geen modellen maten. Ze is slechts 1.65 lang en heeft maat 50. Toch brak ze dankzij schitterende foto’s op Instagram door als model. Ze was het eerste plus size model met deze maten die een handtekening mocht zetten onder een contract bij MiLK Model Management. Ze wordt nu regelmatig geboekt als plus size model. Ze is hierin absoluut niet het eerste model met haar doorbraak via Instagram.

Robyn Lawley

Voor een badpakuitgave in Sport Illustrated vonden ze dat het belangrijk was dat we een realistisch beeld hebben van modellen. Ze besloten daarom twee plussize modellen te boeken. Eén van de modellen was nieuwkomer Robyn Lawley. De shoot bleek haar grote doorbraak te zijn als plus size model. Ze heeft maatje 42 en stond o.a. in de Australische Vogue. Een extra pluspunt is dat ze het eerste plus size model is met een contract bij Tommy Hilfiger. Lawley is zeker weten een naam om in de gaten te houden bij de plus size modellen.