Alles over grote maten mode

Alles over grote maten

Gelukkig valt er steeds meer te kiezen als het aankomt op grote maten mode. Maar toch is het fijn om wat tips te lezen voor je gaat shoppen voor nieuwe kleding. Wij hebben alle tips voor grote maten mode voor je verzameld. Zo weet je precies waar je op moet letten als je een maatje meer draagt.

Ga voor donkere kleuren

Wil je liever dat je lichaam er slank uitziet zonder dat je ervoor gaat lijnen? Dan hebben we een handige tip voor je. Kies voor donkere kleuren als je een maat je meer draagt. De donkere kleuren zorgen ervoor dat je curves minder opvallen. Ben je juist trots op bepaalde curves? Zoals bijvoorbeeld je borsten? Dan kan je ervoor kiezen om die juist wel te accentueren. Zo kan je lichte kleuren rond je borsten dragen als je die juist wel wil laten zien.

Ga niet voor een maatje meer

Vrouwen met een plus size willen vaak hun lichaam verdoezelen. Terwijl je best wat curves mag zien. Je mag hier als vrouw best trots zijn. Ga daarom voor een maat die goed aansluit om je lichaam. Draag geen zak die om je lichaam heen wappert, maar kies voor aansluitende kleding. Je zal merken dat je hierdoor juist slanker lijkt ondanks dat je misschien wat curves te zien krijgt. Sla er overigens ook niet in door. De kleding mag ook weer niet knellen. De meeste grote maten mode kan je perfect op basis van jouw lichaam afstemmen.

Ga voor een A-lijn jurk

Ben je van plan een jurkje te kopen? Laat je dan niet tegenhouden omdat je wat last hebt van curves. We raden je aan om voor een A-lijn jurk te gaan. De A-lijn jurk legt de nadruk op je taille en laat je werkelijk weer stralen. Als je wel je benen mooi vindt kan je kiezen voor een kokerjurk of een jurk met een kokerrok. Je legt zo het accent op je benen in plaats van je curv bovenlichaam.

Neem spijkerbroeken met een donkere kleur

Natuurlijk heeft elke vrouw een paar spijkerbroeken in de kast hangen. Het is belangrijk dat je hiervoor kiest met een donkere kleur. De meeste volslanke vrouwen zien er echt prachtig uit in een donkere spijkerbroek. Overigens raden we niet aan om een legging aan te schaffen. Deze zit net iets te strak en dit zit ook niet echt comfortabel.

Kies voor leuke prints

Bij de aanschaf van grote maten mode mag je best kiezen voor leuke prints. Er zijn genoeg prints die ervoor zorgen dat je er juist leuker uit komt te zien. Kortom durf te stralen en draag een leuke tijgerprint of kies voor verticale strepen zodat je er extra slank uit komt te zien.

Ga voor kleine accessoires

De meeste vrouwen kiezen vaak voor grote accessoires om de afleiding van de kleding af te halen. Helaas pakt dit in de praktijk vaak verkeerd uit. De grote accessoires zorgen ervoor dat je er lomp uit komt te zien. Natuurlijk mag je wel combineren met accessoires, maar hou rekening met kleine accessoires. Dit zorgt juist voor een paar subtiele details.

Laat je adviseren in de winkel

Kom je er nou niet echt uit welke vorm goed bij jouw lichaam past? Laat je dan adviseren in de winkel voor grote maten. De meeste winkels hebben een goed advies op maat om ervoor te zorgen dat je lichaam er prachtig uit komt te zien. Uiteraard kan je ook onze tips gebruiken en de leukste kledingsetjes aanschaffen. Op onze website hebben we ook een aantal handige tips voor curvy lichamen. Je kan hiermee jezelf stylen en leuke kleding uitzoeken.